maanantai 8. kesäkuuta 2015

SuoJä2015 It has begun!

Tervehdys kerholaiset ja lukijat!

Suoja2015 on nyt virallisesti takana ja taputeltu. Suuret kiitokset Suomusjärven ala-asteen koululle ja rehtorille, kiitokset myös Maurgrimille, paikalla olijoille ja kotiväelle! Tapahtuma oli hyvin järjestetty ja aikaa pelaamiseen meillä oli reilusti.

Viikonlopun aikan nähtiin todella tiukkoja ja mahtavia matseja. Paikalle raahautui kaikenkaikkiaan kuusitoista henkeä, eli oli mukavasti porukkaa, josta nuorin pelaaja oli 12v. Valitettavasti kaikki kerholaisista ei päässyt paikalle, mutta heillekin pientä headsuppia, lisää luvassa vielä tänä vuonna. Koitamme järjestää vastaavaa tapahtumaan loppuvuoteen (syksyyn). Itse en välttämättä ole saapumassa silloin paikalle perheenlisäyksen takia, mutta olen hengessä mukana ainakin!

Peleistä paikalla nähtii Warhammer, Flames of War, X-wing, Terra Mystica, Warmachine ja Rutabagan kehittelemä autokilpailu lautapeli.


Perjantai 5.6.2015

Paikalla olijat: Ruttonalle, Warma, Rutabaga, Maurgrim, Lord_demon, Shadow1001, Lord_Mikke ja MAnkka.(8)

Saavuttiin Warman kanssa koululle, jossa Maurgrim oli meitä vastassa. Aloitettiin pöytien järjestely liikuntasaliin. Purettiin minun auto tavaroissa ja alettiin laittamaan armeijoita tarjoilualustoille. Kun ihmisiä alkoi valumaan paikalle ja ihmettelyt oli ihmetelty, päästiin vihdoin aloittamaan pelaamista.

Maurgrim Vs. Mankka
Ensimmäisen pelin pääsi aloittamaan Mankka ja Maurgrim Warhammerin tunnelmissa, kun vastakkain on Mankan metsänhaltijat ja Maurgrimin kaaoksesoturit.Taistelun vei Mankan metsänhaltijat murskaavinlukemin.


Rutabaga ja Warma X-wing testailua
Samoihin aikoihin kun ensimmäistä warhammer matsia pelattiin, aloitti Warma ja Rutabaga kerhon uuden tulokkaan testaamista, eli X-Wing. Tämän pelin testaamista on moni odottanut jonkun aikaan ja vihdoin tämäkin toteutui. Rutabaga pääsi kokeilemaan lennättää kahta Tie-hävittäjää ja Warmalla oli se...yks X-wing...niimpä. Testipelin vei Rutabaga
Alhalla kuvassa saksan puolustus linja
Avaruus pelailun jälkeen Warma palasi kauan ajassa taaksepäin toisen maailman sodan aikakauteen, pelinä Flames of War, häntä vastassa oli allekirjoittanut Saksan tiikerilistalla. Liittoutuneilla pelannut Warma pääsi hyökkäys vuoroon. Itselläni kentälle ei jäänyt kuin komentajat tiikereillään, jalkaväki, kaksi 20millisiä ja yksi 88millinen ilmatorjutatykit, muut tiikerit ja toinen jalkaväki olivat reservissä. Warma lähti välittömästi puskemaan molemmista sivustoista kohti minun puolustuslinjoja tietäen, että olen saamassa reservejä. Kenttä toi myöskin oman haasteen, koska puolustuslinjani edessä kulki joki, jonka ylitse kulki vain kaksi siltaa.

Matsin ensimmäinen ratkaiseva hetki oli kun onnistuin heti ensimmäisessä reservi heitossa, joka toi kentälle kuninkaan, eli Tiger II tankin. Tälle vaunulle ei liittoutuneiden tankit käytännössä voi edestä mitään, joten Warman ainoa mahdollisuus tuhota tämä kyseinen tankki, oli sivusta ja sitä hän yrittikin.

Samaan aikaan toisella sivustalla Warma yritti voittaa pelin hyökkäämäällä minun toiselle puolustusalueelle, eli kuvassa näkyvä tienhaara, hänen voitto oli HYVIN lähellä. Minun toinen hyvä onnistuminen oli kun sain ammuttua komentajan tiikeri vaunulla valtausalueella olevia tankkeja, aiheuttaen yhden tuhoutuneen cromwell panssarivaunu ja toisen hylkäämään tankin.

Ratkaisevin hetki oli kun tiikeri II sai tupla kutoset, eli osui kahteen vaunuun tuhoten molemmat. Warman hyökkäys sillä sivustalla oli torjuttu. Tiikeri II sivustalla Warman tankit yrittivät ampua tiikeri II kylkeen, mutta koska kunkussa on myös kovat kylkipanssarit, ei Warma onnistunut kuin naarmuttamaan sitä. Tiikeri II teki tehtävänsä erinomaisesti ja piti hienosti pintansa. Tämän jälkeen tuli loput reservi tiikerit tehden reikäjuustoa Warman lopuista tankeista... peli oli päättynyt Saksan puolustusvoittoon.

Perjantai illan viimeinen matsi mitä käytiin Rutabagan ja Lord Mikken välissä ja pelinä toimi Warhammer. Rutabaga peluutti aavikon luurankoja, eli Tomb King's ja Mikke pelasi Empiren armeijalla. Pelin voitti lievästi Mikke.
Tomb King's Vs Empire

Pelit oli pelattu perjantain osalta ja kaikki lähtivät huilaamaan ja odottaen jo seuraavaa päivää. Perjantai oli yllättävän vauhdikas ja aika riensi todella nopeasti. Minä ja Warma suunnattiin Maurgrimin luokse jossa käytiin vielä päivän tapahtumia läpi ja minä siinä samassa pohjamaalailin omia tankkejani. Tässä kohtaa sanottiin hyvää yötä!

-VilleEi kommentteja:

Lähetä kommentti