perjantai 12. kesäkuuta 2015

Flames of war: Open Firen Saksalaiset

Jatkumoa Warman aloittamaan aiheeseen. Open Firen Saksalaiset


Komppanian Komento Ryhmä

Sisältää komppanian komentajan  sekä varakomentajan (2iC), molemmat jalkaväkeä. Kannattaa pelissä pitää jalkaväkiryhmissä.  

Jalkaväki ryhmä 1 ja 2

Ryhmä koostuu 6 normaalin kokoisesta laatasta ja komentaja laatasta. Jalkaväkiryhmä on Rifle/MG, joka tarkoittaa sitä, että ryhmän ollessa paikallaan saavat ampua kaksi kertaa vuoron aikana ja liikkuessaan vai kerran. Panssarintorjuntaa varten yleensä saksalaisilla on käytössä panzerfaust tai panzerknacker.

Rynnäkkötykkiryhmä

Mukana tulee 3 kappaletta Stug III G mallin rynnäkkötykkiä, hyvä tykki ja vahva etupanssari takaa liittoutuneiden yksiköille päänvaivaa. Vaunun heikkoutena on sen kylki/takapanssari ja tykkitornin puuttuminen, joten vaunun on tarkoitus olla mahdollisimman takana taistelulinjoista.  

Panssarintorjutaryhmä

Varsinaista panssarintorjuntaa varten on saksalaisilla mukana kaksi kappaletta 75mm PaK40 panssarintorjuntatykkiä. Nämä ovat erittäin pelottavia vastuksia tankeille, niiden 12 panssarinläpäisy menee kaikista liittoutuneiden etupanssarista läpi, että heilahtaa! 

Siinä oli Saksalaiset pähkinänkuoressa, miten siis ruveta laajentamaan tästä? 

Saksalaisilla kuten liittoutuneillakin on käytännössä valittava ensin minkä tyyppistä listaa haluaisi pelata. Valittavana on kolme vaihtoehtoa

1.Jalkaväkikomppania 
Runko koostuu täysin jalkaväestä. Toimii todella hyvin esim puolustustehtävissä.

2. Panssaroitukomppania 
Runko koostuu kevyesti panssaroidusta vaunuista ja mahdollisesti raskaasti varustetuista jalkaväkiryhmistä. Toimii hyvin puolustuksessa ja hyökkäyksessä

3. Panssarivaunukomppania 
Runko koostuu täysin panssarivaunuista, joko raskaista tai kevyistä panssarivaunuista. Toimii hyvin puolustuksessa ja hyökkäyksessä.

Kun listantyyppi on valittu, on tästä helppo päättää mitä tarvitsee lisää omaan listaa, jos valitaan tuo open firen runko, eli jalkaväkikomppania. Ensimmäinen hyvä puolustus lisä on 80mm kranaatinheittimet. Ampumalla savua näillä, pakottaa ne vastustajan liikkumaan ja menettämän täyden ampumiskyvyn. Toinen hyvä lisä on tietty ottaa täydet 75mm panssaritorjuntatykit, eli 1-2 niitä lisää. Raskaskonekivääri ryhmä on oiva lisä puolustus listaan. 

Hyökkäämistä varten tarvitaan tiedusteluryhmä. Ryhmät koostuu yleensä jalkaväki, moottoripyörä, puolitelavaunu ja panssariautotoista. Tiedusteluryhmät tarvitaan kaivamaan vastustajan jalkaväki ylös näkyville. Ilman tiedusteluryhmää hyökkääminen maahankaivetun jalkaväkiryhmään vastaan on itsemurha.
Hyvä aloitus kirja saksalaisille on Atlantik Wall, joka sijoittuu normandian maihinnousun taisteluihin.

1 kommentti:

  1. Suosittelen saksalaisille kirjaksi myös Grey Wolffia. Siitä löytyy paljon monipuolisia listoja. Ja jos suomalaiset kiinnostaa, niin Open Firen kaikki sakemannit menee myös suomalaisista (Grey Wolf).

    VastaaPoista