keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Flames of War: Open Firen Liittoutuneet

Mikäli FoW:in aloittaminen kiinnostaa, niin Open Fire on paras tapa lähteä alkuun. Tässä katsaus paketissa tulevien liittoutuneiden joukkoihin ja lopussa hieman neuvoa miten armeijaa kannattaa lähteä laajentamaan.

Company HQ Platoon:

Sisältää komppanian komentajan sekä varakomentajan, molemmat Shermannin kyydissä. Kannattaa pelissä pitää muiden Shermannien välittömässä läheisyydessä.
Armoured Platoon 1:

Sisältää kaksi Shermannia ja Fireflyn, joka on erikoistunut panssarien tuhoamiseen. Hyvä muistaa, että Firefly ei pysty pääaseellaan ampumaan jalkaväkeä ollenkaan.
Armoured Platoon 2:

Sama setti kun edellisessäkin. Fireflyn erottaa helposti isommasta tornistaan ja pidemmästä putkesta.
Parachute Rifle Platoon:

Jalkaväkenä toimii jenkkien maahanlaskujoukot, jotka on aseistettu järeästi. Joukolla on kiväärien ja konekiväärien lisäksi 60mm heitin, jolla pystyy helpommin tuhoamaan vihollisen panssarintorjuntatykkejä. Lisäksi mukaan on otettu sinko, joka voi tiukan paikan tullen tuhota vihollisen panssareita lähietäisyydeltä.
Open Firen settiä on helppo lähteä laajentamaan ja suosittelen kaveriksi Market Garden kirjaa, josta löytyy joko brittien Sherman listaa tai jenkkien maahanlaskujoukkoja. Molempiin näihin pystyy käyttämään sisältyviä figuja. Toinen hyvä kirja on Overlord joka keskittyy Normandian maihinnousuun.

Mitä sitten kannattaa lähteä lisäämään? No panssariryhmät kannattaa vahvistaa täysilukuisiksi, koska Shermannit eivät ole sieltä kestävimmästä päästä. Jonkinnäköistä tiedustelujoukkoa kannattaa harkita, mikä helpottaa vihollisen jalkaväen kaivamisessa ja pst-tykkien tuhoamisessa. Myös brittien 4.2" heittimet ovat hyvä sijoitus sillä ne käyvät moneen listaan ja ovat edullinen tapa lisätä epäsuoraa tulta ja savuttaa vihollista.1 kommentti:

  1. Ryhmäkuvassa todella hyvää maalausjälkeä ottaen huomioon figujen koon. Varsinkin panssareissa.

    VastaaPoista