tiistai 9. kesäkuuta 2015

SuoJä2015 Rush hour!

Tervehdys kerholaiset ja lukijat!


Lauantai 6.6 D-Day!

Paikalla olijat: Ruttonalle, Warma, Rutabaga, Maurgrim, Lord_Demon, Shadow1001, Lord_Mikke, MAnkka, Donitsiparoon1, Junkkeli, Ely, Caius, Lekamaukka ja Zeke (14)

D-day! Tätä päivää oli odotettu, koko viikonlopun pisin pelipäivä kokonaiset 14h tiukkaa pelaamista. 

Aamulla "heräilimme" Maurgrimin kovasta, mutta reilulta lattialta, kiitos lattia. Pikaiset peseytymiset ja kohti koulunliikuntasalia. Ulkona oli todella lämmin ja tyyni keli, mikä loistava päivä olla sisällä... Yksi asia miksi ihmiset olivat innoissaan lauantaista oli, että tämän päivän suunnitelmissa, oli Flames of Warin "Megabattle" eli meidän suurin pelaama taistelu tähän asti 3000 pistettä per puoli, toki tuolla 14h peliajallakin oli jotain tekemistä asian kanssa.

Paikalle saavuttuamme kaikki pöydät, olivat siinä kunnossa mihin olimme ne illalla jättäneet. Laitomme Flames of war pöydän kuntoon Suomi - Neuvostoliitto maaottelua varten, eli vastakkain olivat Warman Suomen jääkäreillään ja Maurgrim Neuvostoliitolla. Tehtäväksi arpoitui hasty attack, jossa hyökkääjällä on normaalit reservit ja puolustajalla on viivästyneet ja hajanaiset reservit, mutta välitön yllätyshyökkäys ja normaali yllätyshyökkäys. Maurgrim valikoitui hyökkääjäksi.

Reserveihin Maurgrim laittoi T-34 panssarivaunu ryhmän, T-34-85 panssarivaunu ryhmän, kranaatinheitin ryhmän ja panssarintorjutatykit. Warmalla oli reservissä kaapatut T-34-85, kranaatinheitin ryhmä, Strumi ryhmän(saksalais valmisteinen Stug III G rynnäkkövaunu) ja BA-10 panssariautot. Välittömään yllätyshyökkäykseen Warma laittoi Pak40 75milliset panssarintorjuntatykit.

Pelin alettua Maurgim lähti painamaan kaikilla kentällä olevilla joukoillaan kohti valtauspisteitä, pois lukien hänen Katyuska rakeetinheitin ryhmä. Warman ensimmäisellä vuorolla Pakit avasivat tulen kohti tulevia SU-85M rynnäkkötykkejä, saamalla yhden pois pelistä. Seuraavalla vuorolla tulivat ensimmäiset neuvosto tankit kentälle. Neuvostoliiton sotilaat jatkoivat samaa aaltomaista hyökkäystä kohti suomalaisia puolustuslinjoja. Jalkaväkeä kuoli tasaisesti molemmin puolin aika ajoin. Suomalaiset torjuivat hyökkäys, hyökkäykseltä, kun neuvostoliiton sotilaat yrittivät Suomalaisten linjojen läpi. Edes Neuvosto reservit eivät auttaneet linjojen murrossa... Peli päättyi suomenpuolustus voittoon.

Terra Mystica pelailua
Ihmisiä alkoi taas valua paikalle. Lord_Mikke, Rutabaga ja MAnkka aloittivat melkein heti pelaamaan Terra Mystica lautapeliä.
Orc's & Goblin's Vs. Vampire Counts
Junkkeli ja Donitsiparoon1aloittelivat Warhammerin pelaamista, jossa vastakkain olivat Donitsin Orc's & Goblins ja Junkkelin Vampire Counts, joka päättyi Donitsin lievään voittoon.


Itse maalailin hetken illalla pohjamaalamiani tankkeja. Kello tuli 10:45 minä ja Maurgrim lähdimme käymään Suomusjärven "keskustaa", josta noudimme yhden bussi sankarin, nimittäin Caiuksen, Maurgrim siskonpojan. Kaveri puhkusi meidän lailla täyttä intoa, jo päästä pelaamaan. Käytiin samalla keskustan Salessa hakemassa hieman aamupalaa ja muita tarvikkeita 

Vähän ennen kello kahta aloimme suunnittelemaan ja rakentamaan "megabattlen" kenttää, sillä välin Lord_Mikke ja Caius aloittelivat Warhammer matsia, jossa Caius pelasi Tomb King's ja Mikke Empirellä. Suuren taistelun kenttä oli valmis ja päätimme, että käymmä hakemassa ruuan ennen pelin aloitusta. Jo tutuksi tullu ravintorikas Kebab-eläimenliha noudettiin Ravintola Suomusjärven tiloista.
Megabattlen rakentelua
Ravintorikasta Kebab eläintä
Caius laittamassa luurankoja pöydälle
Ruoka oli nautittu ja siirretty vatsaan, aloitimme armeijoiden laittamiset. Peliin osallistuivat Ruttonalle, Lord_Demon, jotka pelasivat Saksalla. Vastassa heitä oli Warma, Shadow1001 ja Maurgrim. Warma ja Shadow1001 pelasivat briteillä ja Maurgrim pelasin Neuvostoliitolla. Melkein heti pelin aloituksessa Warma siirtyi toiseen pöytään neuvomaan flames of warin demo peliä, jättäen Shadow1001 ja Maurgrim pelaamaan minua ja Lord_Demonia vastaan.

Megabattlessä oli kolme valtauspistettä, josta yksi oli hajonnut Tiger II, sen sisällä oli molemmille osapuolille tärkeitä asiapapereitä, jotka oli saatava haltuun. Muita Objectivejä oli kartalta pois vievä tie, joka liittoutuneille oli hyvin tärkeä ja reitti vanhoille puolustus linjoille oli tärkeä Saksalaisille.Megabattlen Tiger II "Objective"
Megabattle käynnissä
Flames of war demopöytä 
Valmis Megabattle pöytä

Liittoutuneet olivat hyökkäävä osapuoli ja aloitti pelin todella agressiivisesti ajaen suoraan Stuart tiedustelu vaunuilla suoraan Tiger II luokse. Heidän jalkaväki seurasi perässä valtaamaan tiehaarassa olevat talot. Toisessa reunassa heidän T-34 ja Shermannit moukaroivat Saksan Panzer IV joukkuettä. Tiger II reunassa yritimme saada liittoutuneet ansaa käyttämällä Puma panssariautojen tiedusteluliikettä, jotta meidän 88milliset tykit metsänreunassa voisi antaa tulitukea. Samaan aikaa samalla reunalla meidän jalkaväki yritti kirkkoon Sdkf.222 panssariautot antoivat tukea. Panzer IV reunalla painostus koveni kun T-34 ryhmä pääsi Panzer IV sivustaan. Kovan taistelun jälkeen Panzer IV joukkueen johtaja päätti perääntyä kentältä. Jatkuvan kovan liittoutuneiden painostuksen takia joukkojamme kentältä alkoi peräntymään. Aiheuttaen sen, loppuen lopuksi liittoutuneet saivat asiakirjat Tiger II:sta ja myös huoltotien käyttöön...Saksa perääntyy, mutta miten kauan...

Henkilökohtaisesti tämä oli yksi hienoimmista matseista mitä olen pelannut Flames of warissa, toki tällä oli varjopuolensa, aika. Ottelu kesti 6h, toki pelaamassa oli vähän FoWia pelanneita, mutta kuitenkin. 

Megabattlen jälkeen Warma, Lord_Demon, Shadow1001, Lord_Mikke, Rutabaga ja Maurgrim rupesivat testaamaan  Rutabagan kehittelemää autokaahailu peliä. Allekirjoittanut jatkoi maalamista. Valomerkki tuli jälleen kerran ja suuntasimme jälleen Maurgrimin luokse. 14h pelailun jälkeen, oli kaikilla aika veto pois, katsottiin illan elokuva töllöstä, jonka lomassa kävin pohjamaalamassa ilmatorjuntapanssarini.

Jälleen hyvää yötä

-Ville
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti