keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Flames of War: kuinka alkuun listan teossa?

Olet päättänyt aloittaa Flames of Warin pelaamisen ja maakin olisi jo valittuna. Seuraavaksi olisi tarkoitus lähteä tekemään listaa ensimmäisiin peleihin, mutta mistä lähteä liikkeelle? No tässä oppaassa olisi tarkoitus kertoa omista kokemuksista, joista voi olla uusille pelaajille apua listan teossa.

Yleiset virheet

Fearless – Veteran on avain voittoon? No ei aivan. Eliittilistat ovat aina houkuttelevia uusille pelaajille, mutta minun mielestäni niistä ei välttämättä kannata aloittaa. Syy tähän on se, että nämä listat eivät anna juurikaan virheitä anteeksi. Jokainen menetetty yksikkö kirpaisee kovaa, koska ne maksavat pisteissä huomattavasti enemmän kuin “tavallisessa” listassa.

Sama pätee myös klassiseen aloittelijamokaan, eli: “Pelaan King Tigereilla koska King Tiger!!!”. Älä pelaa. Toki raskaimmillakin panssareilla on paikkansa, mutta täysi lista King Tigereita ei ole hyvä paikka aloittaa, koska tässäkin pätee edellinen pointti eli jokainen menetetty yksikkö satuttaa paljon ja virheistä rangaistaan armottomasti. Täysin raskaista panssareista tehty lista ei myöskään pysty tekemään jalkaväelle juurikaan yhtään mitään.

Miten alkuun

Hyvä paikka aloittaa on Confident – Veteran tai Confident – Trained jalkaväki- tai panssarikomppania. Suurin ero näissä siis pakolliset yksiköt, niinkuin nimestä saattaa ymmärtää. Täytä pakolliset yksiköt, lisää mukaan yksikkö tai pari jalkaväkeä jos pelaat panssareilla tai tankkeja jos listasi on jalkaväkeä. Yksi tiedusteluryhmä olisi myös hyvä olla mukana. Epäsuoraa tulta tarvitset jalkaväen “pinnaamiseen” ja mahdollisesti savukranaatteja ampumaan.

Näillä perusyksiköillä pääset hyvin alkuun ja mikä parasta suurinta osaa voit käyttää myös niissä erikoisemmissa listoissa, joihin voit laajentaa kun kokemusta on hieman kertynyt. Tähtää aluksi noin 1000-1250 pisteen listaan, sillä se on mukava pistemäärä ensimmäisiin peleihin. Yksikkömäärä kannattaa pitää parillisena, koska reservisääntö sanoo että pois pöydältä pitää olla vähintään puolet, mikä johtaa siihen että parittomalla yksikkömäärällä pöydällä on yksi ryhmä vähemmän.

Kirjat joista kannattaa lähteä liikkeelle:

USA/Britit: Overlord (varsinkin USA) tai Market Garden (brittien tankkeja)
Saksa: Grey Wolf (myös suomen listat)
Venäjä: Red Bear

Jos meinaat aloittaa saksalla tai briteillä, niin kannattaa katsoa mitä Open Fire aloitusboksin mukana tulee.

Vinkkejä pöydälle

Kun rakennat listaasi mieti jokaiselle yksikölle rooli pöydälle. Yksikön rooli voi olla myös istua reservissä, jolloin sen pitää olla mahdollisimman halpa täyteryhmä. Se voi olla myös täysin puolustava iso jalkaväkiryhmä, joka istuu koko pelin paikallaan kaivautuneena ampumatta laukaustakaan, jolloin tähän yksikköön ei kannata ottaa mitään aseoptioita. Ennen kun peli alkaa hahmottele päässäsi jonkinlainen taistelusuunnitelma. Älä ripottele yksiköitä sinne tänne satunnaisesti vaan panosta esimerkiksi vahvasti toiseen sivustaan josta painat voimalla läpi. Toki vastustajan suunnitelma voi romuttaa omasi, mutta tällöin tarvitsee improvisoida uusi lennosta. Älä paina panssareitasi väkisin vihollisen panssarintorjuntatykkien eteen vaan vaihda sivustaa jos siltä tuntuu, vaikka se veisikin ylimääräisen vuoron.

Pari esimerkkilistaa:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti