keskiviikko 30. elokuuta 2017

Rangers lead the way

Otsikko ei tälläkertaa viittaa FOWiin, sillä uuden version vuoksi kiinnostus on hieman hiipunut. Kyseessä ovat siis 9th agen Sylvan elves rangerit, jotka ovat viimeaikoina keikkuneet työpöydällä. Pelissä nämä ovat todellisia kovanaamoja ja todellisen maailman rangereiden motto siten aika osuva.

Ensimmäiset testifigut tuli maalailtua jo keväällä, ja parin viimeisen viikon iltoina sitä vasta on löytänyt aikaa ja motivaatiota yksikön jatkamiseen. Maalisekoituksien reseptit kaikkiin vihreän sävyihin ehtivät unohtua kesän aikana, mutta kokeilemalla sitä pääsi tarpeeksi lähelle. Reseptejä en kuitenkaan taida jatkossakaan kirjoitella paperille.

vähän näiden eteen tarvitsee vielä tulevaisuudessa tehdä työtä. Jalokiviä yksikköön mahtuu kymmeniä, joten niitä kaikkia ei jaksa lähteä vanhalla tekniikalla maalaamaan. Muutenkin yhteen nappiin mahtuu kutakuinkin 30 eri työvaihetta, jos siis pelkkä maalaaminen lasketaan. Pitää siis jossain vaiheessa pistää tilaukseen erillisiä jalokivien maalaukseen tarkoitettuja erikoismaaleja. Lisäksi valokuvia räpsiessä tuli bongattua aika kasa kohtia mitkä pitää vielä jaksaa joskus korjata. Ehkä sitten samalla kertaa jalokivien kanssa.6 kommenttia:

 1. Mielestäni oot saannut sen verran lähelle samaa sävyä ettei sitä eroa edes kokonaisesta yksiköstä kunnolla huomaa. Tosi hyvää jälkeä! Ihoon kehtais ehkä jonku washin heittää? Myös keltaiset hiukset voisi näyttää paremmalta washin kanssa. Baset ovat kyllä totuttuun tyyliin älyttömän upeasti toteutettu. Sit seuraavat 10? :)

  VastaaPoista
 2. Tossa ihossa on jo kevyt wash, mutta kuvan valaistus on syönyt efektistä osan pois. Hiuksiin tosiaan tarttis vähän enemmän syvyyttä, mutta pitäisi keksiä miten. Keltaista inkkiä noissa on jo, mutta se ei tuonut syvyyttä. Lisäksi paikka on sen verran hankala, että pilaa helposti naaman. Layerointi on myös hankalaa kun kaikilla tuntuu olevan aseet tiellä. Samasta syystä nä taitaa olla ekat figut mistä oon jättäny silmät maalaamatta :(. Mutta tosiaan, kuinka paljon aikaa ja vaivaa sitä viittii rank'n'file ukkoihin laittaa?

  VastaaPoista
 3. Hyvältähän nuo näyttää. Ja ovat tosiaan ilmeisen kova yksikkö pöydällä. Ja lippu totuttuun tyyliin on jäätävän hieno.

  VastaaPoista
 4. Joo, 2 iskua per ukko, lyövät I5 stepissä S5 + extra AP. Lisäksi immune to psychology ja heron kanssa stubborn. Juhon ghoulit ja ritarit ei ainakaan viime pelissä hirveesti tykänny.

  Lipusta piti tehdä vähän näyttävämpi kun yksikkö on kuitenkin ensimmäisten joukossa kun maagisia lippuja mietitään. Asettaa tosin aika paljon paineita muitten lippujen toteutukseen :)

  Alkuperänen kuva löytyy helposti kuvahausta "tree of life" hakusanalla...

  VastaaPoista
 5. Ghoulien huonoa taistelukokemusta ei auttanut "fight in extra ranks" -lippu sekä sankarin keihäs joka yhden woundin tehdessään antaa koko yksikölle distracting -säännön. Sylvan Elfien paras yksikkö oikeilla kombotuksilla? Ehkä jaettu ykkössija vähän eri hommaan tarkoitettujen Wild Ridereiden kanssa.

  VastaaPoista
 6. Joo, lähitaistelussa näitä on hankala voittaa. Näitä vastaan pitää joko päästä lyömään ensin, tai varmistaa että jäljellä on riittävän suuri määrä iskuja tekemään vahinkoa. Panssaria tai kestävyyttähän näillä ei juuri ole, joten ampuminen tai offensiivinen magia lienee ne parhaimmat tavat tehdä vahinkoa.

  Parhaita yksiköitähän löytyy pilvin pimein, riippuu aina vaan vastustajasta ja käyttötarkoituksesta. Omasta mielestä Sylvan elffien parhaan yksikön viitta kuuluu kuitenkin briar maideneille (entinen sister of thorns). Ei missään suhteessa paras yksikkö aiheuttamaan vahinkoa, mutta monipuolisuuden vuoksi aina löytyy pieniä mahdollisuuksia vaikuttaa ratkaisevasti taistelun kulkuun. Näillä asioilla sitä kuitenkin pelit voitetaan, eikä pelkästään vahinkoon perustuvalla matikalla.

  VastaaPoista