lauantai 24. maaliskuuta 2018

Blood angels

Pidemmän aikaa on pitänyt kirjoitella pientä tilannekatsausta 40k armeijaprojektin osalta, mutta muut kiireet pitäneet kaiken oheistoiminnan minimissään. Muiden blogipostauksia lukiessa löysin taas jostain inspiraatiota kirjoittella vähän alkuvuoden maalailuista.

Blood angels death company chaplain oli ensimmäinen figu jonka armeijaani maalasin. Sculpti on yksi hienoimpia mitä GW:ltä on tullut vastaan, joten tämän maalaaminen oli erittäin kivaa hommaa. Hieman hirvitti aloittaa muutaman uuden asian kokeilu heti sillä parhaimman näköisellä erikoisnapilla, vaikka rivimiehiäkin olisi ollut maalauspöydällä. Edge highlightit ovat ehkä aavistuksen liian vaaleita, ja muut mustan panssarin tummanharmaat highlightit hieman liian tummia. Muuten kaikki yksityiskohdat onnistuivat hyvin.

Death company dreadnoughttia aloittelin maalailemaan kappalaisen jälkeen, mutta usko meinasi loppua näin ison figun maalailussa. Lisäksi sotavasarassa alkanut tammimaalaus vei huomiota tavallisten death companyn marineiden pariin. Yksiköiden maalailu on pidemmän päälle puuduttavaa, joten aika nopeasti palasin takaisin tämän pariin ja saatoin sen kunnialla loppuun. Valoefektit oli tässä aika suuri kysymysmerkki, osittain värivalintojen suhteen. Päädyin lopulta siniseen ja punaiseen, koska olin törmännyt netissä vastaavaan värivalintaan ennenkin. Efektinä hienon näköinen, mutta näin jälkikäteen ajatellen katolla oleva valo olisi pitänyt tehdä keltaisen sävyillä. 

Death company marineita oli tammikuun aikana tarkoitus tehdä vähintään kymmenen, mutta työkiireiden ja muksujen sairastelun johdosta aikaa ei parina viikkona tuntunut löytyvän maalailuun. Kuukauden saldoksi tuli siis yhdeksän mariinia (+ dreadnought), joka taitaa kuitenkin yksityiskohdat huomioiden olla henkilökohtainen ennätys. Vaikka yksityiskohtien määrä alkoi loppukuusta syömään miestä, oli erilaisten ase-efektien maalailu mielenkiintoista puuhaa. Lisäksi kasvojen maalailuun melkein jäi koukkuun, skulptien ollessa erittäin helppoja. Silmien maalaamiseen keksin myös uuden kikan, joten kaikille piti sitten maalailla silmät iiriksiä ja pupilleja myöden. 

Viimeisimmät loppuun asti saatetut figut ovat tarkkuuskivääreillä varustettu ryhmällinen scoutteja. Figujen jalustojen teeman olin jo aikaisemmin päättänyt osuvan jollekin aavikoituvalle planeetalle, joten naamioviittojen kuvioksi tuli oma mukaelma klassisesta jenkkien aavikkokuviosta. Näiden viimeistelyn kanssa iski moneen otteeseen pientä turhautimista herättävä yksikön pistekoko. Scoutit siis ovat marine armeijan halvimmat yksiköt, joten oli virhe päivittää samalla aikaa maalattujen figujen pistesaldoa. Linssien maalailu oli näissä ehkä se hauskin juttu, ja ulkonäköön tällä on erittäin suuri vaikutus. Tästä yksiköstä tulee luultavasti yksi suosikeistani.

Lopuksi vielä nostalgista kuvaa siitä mistä tämä kaikki on joskus 18 vuotta sitten saanut alkunsa. Kaveri sattui saamaan lahjaksi 40k aloitusboksin, ja koko homma näytti heti erittäin mielenkiintoiselta. Kesäloman alkuun ostin yhden ryhmän verran marineita ja maalisetin, joka piti sisällään perus värit ultramarine teemalle sekä pensselin. Mistään erikoistekniikoista, kuten pohjamaalaus, ei tähän aikaan ollut tietoakaan. Täysin pohjustamattomet harmaat muovifigut maalattiin siis suoraan purkeista. Ainakin jossain asioissa siis on tullut kehitystä :)

2 kommenttia:

  1. Figut on osittain jo nähty livenä, mutta kyllähän nämä sanattomaksi vetää. Väripaletti toimii ja joukko näyttää yhtenäiseltä, maalausteknisesti ei ole paljon valittamista, mut toi pottahiustyyli on vähän mennyt pois muodista, tai en osaa kyllä sanoa vuoden 40.000 kuumimmista muoti-ilmiöistä, tiiä vaikka ois viimeistä huutoa.

    Hieno nostalgiapläjäyskin loppuun, veikkaan että meistä suurin osa on joskus maalannut ultramariineita juuri samalla tavalla, punaiset boltterit totta kai!

    VastaaPoista
  2. Joo, toi hiustyyli tuntuu olevan kaikilla kypärättömillä hepuilla mitä blood angels kiteistä löytyy. Ei tosiaan mikään tyylikkäin, eikä myös posliinin sileänä mitenkään kiva maalattava. Taitaa Baalin tukkamuoti olla jämähtänyt 90-luvulle, eli postaus on modellakin tapaa nostalgiatrippi ;)

    VastaaPoista