perjantai 23. maaliskuuta 2018

This War of Mine -lautapeli

Tuli taas hankittua vähän lautapelejä, yhtenä kyseinen lautapeli. Pelihän perustuu kovin kehuttuun videopeliin, mitä tosin en ole vielä pelannut. Lautapeli myöskin on saanut todella hyviä arvosteluja, joita itsekin on myös tullut luettua. Oli siis aika laittaa vuodenvaiheessa hankittu Suomen Lautapeliseuran jäsenyys ensimmäistä kertaa hyötykäyttöön ja heti ensi tilauksella jäsenmaksu lautapelit.fi -verkkokauppaan tulikin melkein kokonaan kuitattua.

Pelit tulivat tiistaina ja suurin yllätys unboxingissa oli kasa laadukkaasti tehtyjä, MAALAAMATTOMIA, peliin tarkoitettuja miniatyyrejä. Skaala on arviolta 35mm+ ja ykstyiskohdat todella hyviä, mitä nyt muutamassa kohtaa valusaumat hiukan näkyvät.

Pakkohan siis oli alkaa suunnittelemaan maalausprojektia pitkästä aikaa. Eilen illalla sitten alkoi valmistelut kun lisäsin baseihin hiukan soraa, tänään aamulla kun oli ylimääräistä aikaa niin liimasin vielä vähän isompia murkuloita vaihteluksi. Iltapäivällä figut saivatkin jo pohjamaalikerroksen päälleen.

Alkuperäisestä videopelistä tosiaan ei ole kokemusta ja netistä en vielä ole löytänyt pelikuvia hahmoista. Maalatuista figuistakin on vielä todella vähän kuvia. Toisaalta haluaisin koittaa kunnioittaa alkuperäisversioita väriskaalassa, toisaalta oma maalikokoelma on silti aika rajallinen. Tällä hetkellä vaakakuppi kääntyy enemmän oman värimaailman luomiseen.

Joka tapauksessa suurin haaste on luoda jokaisesta figusta omanlainen, itsenäinen kokoelma figuja. Tähän mennessä on tullut maalattua ainoastaan kokonaisia armeijoita yhtenäisellä väriteemalla, mutta tähän projektiin on pakko luoda joukko yksilöllisiä figuja.

Vaikka tämä on päänavaus maalausprojektille, niin toivottavasti jatkossa tulee päivityksiä myös pelikokemuksista. Pelin mukana tuli nivaska ns. "tallennuslomakkeita", joten eri peliporukoiden pelin tila pystytään pelien välillä tallentamaan. Itse ainakin odotan mielenkiinnolla pelihetkiä tämän pelin parissa. Ja ehkä tuo videopelikin tulee hankittua jollain aikavälillä.


Linkki vielä Board Game Geekin yhteenvetoon pelistä: https://boardgamegeek.com/boardgame/188920/war-mine-board-game

2 kommenttia:

  1. Muista että Sumpilla on laaja skaala eri maaleja, tee vaan alkuperäisen suunnitelman mukaan.

    VastaaPoista
  2. Voipi olla että pitää jotain värejä jossain välissä lainata

    VastaaPoista