maanantai 12. syyskuuta 2016

US 2nd cavalry group update, ensimmäinen peli

Ratsuväen kevyt tankkikomppania on viime päivityksen jälkeen taas saanut uutta kalustoa. Tällä hetkellä kompanialla on käytössään iskuosastona toimivat kuusi M24 Chaffee vaunua sekä niitä tukemassa neljästä M7 Priest vaunusta koostuva tykistö. Lisäksi tykistön maaleja osoittamaan on alistettu yksi M4 Sherman maalin osoitus tehtäviin.Koulutusvaiheessa kompania suoritti tehtäviään maineikkaasti ja komentajalle povattiin jo voitokasta tulevaisuutta. Valitettavasti ensimmäisessä tulikasteessa vastassa oli sodan karaistamia veteraaneja, jotka eivät nöyrtyneen yhtä helposti kuin harjoitustilanteissa naapurikomppanian joukoista kootut maaliosastot. Suomen sodan veteraanit olivat eturintamalla taistellessaan tottuneet pitämää päänsä kylmänä ja hakeutuvan suojaan rankemmankin tykkitulen edessä. Suomalaisten kyvykkyyn yllätti kirjoista taktiikkansa oppineen upseerin täysin ja komppania huomasi äkkiä olevansa avomaastossa kovassa tykkitulessa, tilanteessa jossa kevyesti panssaroitujen hyökkäysvaunujen ei pitäisi koskaan olla. Komentaja johti epätoivosta huolimatta joukkonsa hyökkäykseen yrittäen murtautua suomalaisten linjojen lävitse, mutta komentajan kaaduttua komppania joutui vetäytymään kerätäkseen voimia seuraavaan koitokseen.

Sumpin FOW turnauksen ensimmäinen peli siis päättyi selvään tappioon Villen suomalaisia vastaan. En ollut mitenkään valmistautunut peliin, enkä oikeastaan tiennyt vastapuolen joukoista juuri mitään. Joukkojen sijoittelun kanssa olisi voinut olla hieman tarkempi, mutta varsinainen moka sattui heti ensimmäisellä vuorolla kun ajoin tankkini panssarintorjuntatykkien eteen pystymättä itse vaikuttamaan. Tuli vähän yllätyksenä että maahan kaivautuneisiin, väijyssä oleviin veteraaneihin ei pitkältä kantamalta pysty osumaan. Ville sitten tuhosi kokonaan toisen tankkiryhmäni, eli lähes kolmasosan joukoistani. Siitä ei sitten ylös enää noustu millään, ja tappioiden kasauduttua lähdettin varakomentajan joukolla vetäytymään.

Seuraavana vastassa toinen Ville saman tyyppisellä saksalaisjoukolla. Tällä kertaa ei ole tarkoitus toistaa samoja virheitä, joten nähtäväksi jää onko kompanian uusi komentaja edeltäjäänsä parempi taktikko tositilanteen koittaessa. Ainakin lempinimeksi annettu "Ässä" antaa odottaa jotain parempaa, varsinkin kun kompanialla on mukana oma suojelusenkeli aina tarkkaavaisen varakomentajan muodossa.

4 kommenttia:

 1. Eipä siinä paljoa tehtävissä enää ollut, ainoa mitä olisi kannattanut yrittää, niin pyrkiä lähitaisteluun minun vasemman sivustan jalkaväen kimppuun. Sillä olisit ehkä saanut sen toisen objektiivin haltuun.

  VastaaPoista
 2. Joo, selailin noita lähitaistelun sääntöjä vähän tarkemmin ja kyllä se näyttää vähän kallistuvan tankkien puoleen. Pyöritelly sen verran päässä noita jenkkien yksiköitä ja varmaan jalkaväen bazooka määristä jääny takaraivoon toi pelko lähitaistelusta jalkaväkeä vastaan. Veteraanejakin vastaan kuitenkin näyttäis olevan ihan hyvät mahikset jos saa neljä tankkia mättöön. Kolmella tankilla alkaa kallistua jo jalkaväen suuntaa varsinkin jos on erikoisaseita. Eli jos rauhassa saa olla niin riskittömämpää silti kaivaa noita ylös ampumalla, ja sitten hyökätä pehmitettyyn joukkoon :)

  VastaaPoista
 3. Kyllä ne Chaffeet vaan näyttää hyvältä :D ja Priestit myös, hieman weatherointia toivoisin tankkehin, esim se hiekkapöly

  VastaaPoista
 4. Melkeen vasta tehtailta tullu niin ei ne nyt vielä voi likasia olla ;)

  Tarkotus tosiaan on jossain vaiheessa vielä noita parannella. Ainakin antennien lisäys, pölypigmenttipulverien testaus, hillitysti mudan lisääminen teloihin ja roiskeita muualle, öljy/nokitahrat, battledamage ja ylimääräset rakenteisiin köytetyt tarvikkeet on harkintalistalla. Ei vaan viitti kaikkea heti koittaa tehdä, tai mulla olisi yksi työn alla oleva vaunu, joka ehkä vuoden päästä olisi valmis.

  VastaaPoista