sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Pelin esittely: Flames of war

Tervehdys Kerholaiset ja Lukijat!

Aloitan pelien esittelyä blogissa, tarkoituksena on tuoda jo pöydällä olevia pelejä ja uusia mahdollisia pelejä hieman tutuimmaksi. Ensimmäisenä esittelyssä on oma rakas peli, eli Flames of War

Flames of War (Historiallinen Sotapeli)

Flames of war on toiseen maailmansotaan sijoittuva komppania kokoluokan miniatyyripeli. Hahmojen koko kyseisessä pelissä 15mm tai 1:100 ja lentokoneet 1:144. Pelin on suunnitellut Uusi-Seelantilainen yhtiö nimeltää Battlefront Miniatures. Kaikki toisessa maailmansodassa taistelleet kansakunnat löytyvät pelistä. Pelissä on kolme pelattavaa aikakautta, jotka ovat sodan alku-, keski- ja loppuvaiheet. Tällä hetkellä suosituin pelatattava aikakausi on loppuvaihe. Luulen tähän syyksi erillaisten yksiköiden määrän, sekä liittoutuneiden rantautuminen Eurooppaan. Pelistä pelataan tällä hetkellä kolmatta versiota. (3th edition)

Historiallinen?

Historiallinen sotapeli tarkoittaa, että peli perustuu historialliseen tapahtumaan tai aikakauteen, mutta tätä ei kannata pelästyä, voit silti haluessasi tehdä sen epäkuolleidenkomppanian tai muita teema armeijoita.

Miten peliin?

Ensimmäisenä tietysti tarvisee valita kansakunta, jota haluaa alkaa pelaamaan. Seuraavaksi valitset aikakauden, jota haluat pelata, kun nämä kaksi asiaa on selvänä tarvitset sen aikakauden armeijakirjan, josta lähdet valitsemaan itsellesi joukkoa, mikä kiinnostaa. Jos olet täysin uusi pelaaja, ei sinun kannata ostaa heti itsellesi kirjaa, vaan lainata se joltain kerhon FoW pelajaalta ja tutustua siihen paremmin, koska listoja paljon, jokaiseen pelityyliin löytyy varmasti oma lista.Armeijan rakentaminen

Komppanioiden rakentaminen on helppoa! Armeijalistoissa on mustalla ja harmaalla pohjalla olevia yksiköitä. Mustalla taustalla olevat ovat aina pakollisia ja harmaat ovat vaihtoehdollisia. Ennen yksiköiden valitsemista tarvitsee päättää pelattava armeijan pistekoko, jokainen yksikkö maksaa eri määrän pisteitä, joita yhteenlaskemalla saadaan kokoarmeijan pistemäärä. Pistekoot vaihtelevat eri aikakausilla ja tilanteissa, mutta ei siitä kannata hermostua, paras tapa on sopia kaverin kanssa, että minkä kokoinen peli pelataan.


Mistä hahmot?

Hahmoja ei kannata lähteä heti ostamaan, kerholaisilla on paljon eri kansakuntia valmiina pelattavana, joita varmasti saa lainata. Oman armeijan rakentamiseen kannataa aina pyytää apua peliä pelaavilta kerholaisilta, koska vaihtoehtoja on paljon, ei kannata hommata "turhia" yksiköitä joilla ei välttämättä pelillisesti tee yhtään mitään. Vaihtoehtoisia pelinappuloiden tuottajia on muutamia, yksi parhaista on Plastic Soldier Company.

FoW aloituspaketti Liittoutuneet
FoW aloituspaketti: Saksalaiset

Muita figjen valmistajia:
Plastic Soldier Company
Zvezda,
Minairons

Mistä Figuja?
Fantasiapelit, Turku
Puolekuunpelit
Wayland games


Mitä maaleja käyttää?
Vallejon model color ( värikoodit löytyy kirjojen maalausohjeista)
Vallejon game color
Citadel paints


-Ville

5 kommenttia:

 1. Voiskos kirjotella pari lausetta noppamekaniikoista ja esimerkkejä hyvistä ja huonoista match-upeista? Oon koittanu vähän vierestä seurailla ja kirjoja lueskella, mutta ei oo jääny yhtään mitään mieleen, et mitä siitä nopasta haetaan mitäkin vastaa.

  VastaaPoista
 2. Tarkoitus peliesittelyssä on esitellä peliä pintapuolisesti ja herättää kiinnostusta kyseiseen peliin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei minusta nopea yhteenveto vuorosta ja sen rakenteesta, jossa hieman silmälukuja kerrottuna, olisi kauhean huono lisä yleiskatsaukseen.

   Poista
 3. Olen Senecaut Peter, olen talousjohtaja, annan lainoja yksittäisille ja yrityksille, liike- ja henkilökohtaisiin tarkoituksiin, ota yhteyttä, jos tarvitset minkäänlaista lainaa. Annan lainoja yleisölle 2 prosentin korolla. Ota yhteyttä osoitteeseen authentichomefinance@gmail.com
  verkkosivusto: http://authenticloanfinance.com/
  sähköpostiosoite: info@authenticloanfinance.com

  VastaaPoista