tiistai 2. toukokuuta 2017

Eräs maalausohje metalliosille

Moi!

Tässä maalaillessa merirosvoja oli pakko välillä vaihtaa vähän kohdetta, joten päätin aloittaa maalaamaan Plague Ogrea joka onkin jo tovin odotellut vuoroaan. Ajattelin samalla myös vetäistä pienimuotoisen oppitunnin ja jakaa oman reseptin miten maalaan tietyille kavereille metalliosat. Tämä tyyli ei varmasti sovi kaikille ruosteisen lopputuloksen myötä, päättäkää itse mitä mieltä olette. Jorinat sikseen ja asiaan.
Yleensä (mielellään aina, jos muistaa) aloitan maalaamisen kaikista "sotkuisimmasta" alueesta, ja tässä figussa ne on nimenomaan metalliosat.

1. Aloitan pohjamaalaamalla ukon mustaksi.

2. Maalaan niiden osien päälle jotka haluan metallisiksi ensin Citadelin Brass Scorpionia ja Vallejon Gunmetal metalia 50/50 suhteella.

3. Kun kerros on kuivunut kuivaharjaan Gunmetal Metalilla rankalla kädellä kaikki metallialueet. Käytin suhteellisen isoa sutia tässä vaiheessa jotta vaihe sujuisi nopeammin.

4. Jälleen kun maali on kuivunut, niin laitan metalliosien päälle 50/50 sekoituksella Verde Greeniä ja Marrow Brown washeja. Tässä vaiheessa on helppo tehdä sekoituksesta joko liian ruskea tai liian vihreä, joten testaan aina paperille maalia ensin, jotta näen varmuudella minkä sävyistä sekoitus on.

Sitten voikin ottaa pienen tauon maalaamisesta tai vaihtaa toiseen figuun, sillä washi saa kuivua ihan rauhassa ettei seuraava vaihe mene pieleen.

5. Toistamme aikaisemman vaiheen uudestaan, eli jälleen kuivaharjaamme Gunmetal metalilla, mutta tässä vaiheessa otan reilusti vähemmän maalia sutiin jotta maali tarttuu vain vähän reunoihin ja muille alueille.

6. Seuraava vaihe on mielestäni ihan vapaaehtoinen, mutta tykkään töpötellä Ryza Rustia random alueisiin jotta saadaan ruosteinen ja likainen lopputulos. Huom! kannattaa käyttää jotain todella kulunutta ja muutenkin huonoa (tähän tarkoitukseen erinomaista) sivellintä.

Nyt metalliosat ovat mielestäni valmiit, mutta tästä voisi myös jatkaa eteenpäin jos haluaa, miltähän lopputulos näyttäisi jos päälle laittaisi vielä jonkun washin? Tällä tavoin olen maalaillut paljon metalliosia mun pahisukoille, mielestäni tämä on todella helppo ja vaivaton tapa saada näyttävää jälkeä figujesi haarniskoihin ynnä muihin sellaisiin. Kiitos jos jaksoitte lukea!

Brass Scorpion + Gunmetal Metal 50/50

Drybrush Gunmetal Metal
Wash Verde Green+Marrow Brown 50/50

Drybrush Gunmetal Metal

Ryza Rust

Käytetyt maalit

2 kommenttia:

  1. Hyvä tutoriaali, mutta luettavuuden parantamiseksi jakaisin tekstiä vähän kappaleisiin. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitti palautteesta! Mä jäsentelin tuota vähän selkeämmäksi, nyt on hieman helpompi pysyä kärryillä :)

    VastaaPoista