perjantai 14. elokuuta 2015

Hobbyzone for you!

Tervehdys Kerholaiset ja lukijat!

Tänään saapui Puolasta Hobbyzonesta tilaamani maalipurkkitelineet ja ajattelin laittaa niistä pienen jutun.

Tuotteet ovat saapuneet!
Elikkäs tilasin tällä kertaa seinä- ja pöytätelineen, sekä pensseleille ja työkaluille oman telineen. Laiton tilauksen lauantaina sisään ja maanatai aamulla sain sähköpostin, että tuotteet ovat toimitettu. Tänään perjantaina tuotteet saapuivat UPS:in välityksellä.

Normaalisti Hobbyzonen tuotteet ovat osittain maalattu valkoisiksi, mutta halusin että ne sopivat muuhun pöydän ympäristöön, joten maalasin ne sprayllä mustaksi ja korostin tiettyjä kohtia "lime" vihreällä. Ongelma tuon MDF-levyn kanssa on, että se imee uskomattoman määrän maalia itseensä. Tietäen tämän, silti päätin maalata kyseiset tuotteet sprayllä.

Valmis Seinäteline
Olen etsinyt pitkään valmiita maalipurkkitelineitä ja kerran selailin pienoismalli-lehteä jossa oli tehty juttua juuri kyseisestä Puolalaisesta firmasta joka tekee kaiken tarvittavan maalaus-studiota varten. Heiltä löytyy kaikkea mahdollista studio tarvikkeista kantolaukkuihin. Kävin ensin heidä verkkosivuilla joissa katselin heidän tuotteita lisää. Yksi hieno asia mistä olin todella tyytyväinen, oli heidän tekemä mainosvideo, joka mielestäni havainnollisti usean maalajan ja rakentajan ongelman, eli pöydän siisteys/järjestelmällisyys. Hinta oli toinen asia johon olin todella tyytyväinen, toivon että heidän suosion kasvaessa, heidän hinnat pysyvät yhtä kohtuullisina.

Maalien kanssa
Heidän tekemiin telineisiin saa hienosti GW:n kokoluokan maalipurkit sekä Vallejo:n kokoluokan purkit. Itse tilasin pelkästään Vallejo:n kokoluokka, koska olen luopumassa pikkuhiljaa noista GW:n maaleista, toki pyrin ehkä vielä pitämään heidän metallimaaleja ja varjovärejä, mutta tulevaisuus näyttää. Olen kovin kaavaillut kokeilla AK:n maaleja jotka ovat tuolla pienoismalli puolella kovassa huudossa ja ovat myös edullisia, kun saan heidän maaleja voisin tehdä pienen mielipidekirjoituksen niistäkin. 
Tuotteiden kasaaminen on todella yksinkertaista, eli tarvitset vain liiman. Palaset loksahtavat paikallee todella hienosti vaikka sovitukset, olivat hieman tiukkoja. 

Valmis pöytäteline
Miksi siis et tekisi itse tämän tyyppisiä telineitä? Verkko on täynnä hienoja videoita, joissa opastetaan
tekemään se "oma" hylly! Itsellänikin olisi ollu kaikenlaisia työkaluja, joilla hyllyjen valmistus, olisi varmasti onnistunut, MUTTA kuten videoista ja opasteista kävi ilmi, omat tuotokset ovat isoja ja kömpelöitä! Monessa ohjeessa hyllyjen välit ovat liian suuria, liian leveitä, tehty liian paksusta materiaalista. Koska Hobbyzonen tuottet ovat jyrsitty, niin tuotetarkkuus on loistava. Telineet ovat kompakteja pieniä ja yhteensopivia.

Mistä sinä huomaat, että tarvitset telineet maaleillesi? Mielestäni siinä kohta, kun etsit sitä tiettyä väriä, joka kerta muiden maalien joukosta! 

Laitan sivupalkkii linkin Hobbyzonen sivuille
Lisää kuvia telineistä tulossa kun saan ne valmiiksi!


Telineet maaleja vaille valmiina!
Työkaluteline maalausta vaille valmis!

5 kommenttia:

 1. Täytyy myöntää että luin itsestäni tuossa kirjoituksessa kohdassa "epäjärjestelmällisyys/pöydän siisteys". Pitänee harkita jonkinlaista telinettä itsekin, kun nyt viimeisen vuoden aikana maalausinto on pyrähtänyt todella paljon ylöspäin.

  VastaaPoista
 2. Ihan pätevän näköistä settiä. On se aina kivempi maalata kun on kaikki purkit järjestyksessä ja löytää mitä tarvitsee.

  VastaaPoista
 3. Mulla lähinnä suurin ongelma pöydän kanssa on ollu ylimäärästen figujen kasaantuminen työskentelyalueelle. Muutama Ikean valokuvahylly työpisteen yläpuolella on hyvin auttanu ongelmaan kun figut saa kätevästi hyllyyn. Maalit, pensselit ja muut tarvikkeet on pääsääntösesti pysyny kiltisti paikoillaan.

  Noi Hobbyzonen tuotteet vaikuttaa kyllä varsin toimivilta ratkaisuilta, joten luultavasti tulee itsekin sieltä tavaraa tilattua. Ainakin toi pieni tai keskikokonen maalauspöytä liitty juuri toivelistalle. Otetaanko jotain kimppatilausta kyseiseen lafkaan syksymmällä?

  VastaaPoista
 4. Kimppatilaus kannattaa, koska rahti olikin kaikista kallein koko tilauksessa.

  VastaaPoista
 5. Tää on telepatiaa. Just viime viikolla kaivoin esiin ison Vallejopurkin kokosen nahkapaskon ja meinasin lähtee naputteleen pahvista ittelleni telinettä. Oon kuitenkin enempi tein-itse-ja-säästin-mies (lue: en-jaksanut-joten-en-omista).

  VastaaPoista