sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

HA! HA! Lisää pellejä! ja hieman maalauksesta

Tervehdys Kerholaiset ja Lukijat!

Nyt on luvassa iso läjä WIP pellejä! no oikeastaan tämän kuva tarkoitus on osoittaa kuinka hahmojen kuvaaminen auttaa maalamisessa. Virheet löytyvät kuvaamisen kauttaa erittäin nopeasti, kuten tarkkasilmäsemmät ovat huomannet jo Killer Crokin vasemmasta kädestä on jäänyt puuttumaan pohjamaalia.

Toinen juttu mihin tässä kannataa kiinnittää huomiota on tuon uuden Jokerin ja keskellä olevan pellen resiinin väri (violetti) paistaa läpi, tästä ei kannata olla harmissaan, vaihtoehtoja on kaksi, joko pohjamaalaat kevyesti toisen kerroksen ( jota en välttämättä suosittele) tai käytät värien apua.

Väreistä ehkä vaikeimpiin kuuluu keltainen, punainen ja valkoinen, näitä värejä maalatessa tarvitsee aina käyttää jotka ovat lähellä väriä jota halutaan. esim. vaalean ruskea toimii erittäin hyvin keltaisen ja valkoisen pohjavärinä ja tämä on ns."peittävä maali.

Pohjamaalin tarkoitus on toimia tartuntapohjana varsinaiselle maalille, mutta pohjamaalia voi ja kannattaa käyttää myös pohjavärinä. Pohjaväriä valitessa kannataa aina miettiä mitä värejä olet käyttämässä. Ihmisiä maalatessa hyvä aloitus väri on harmaapohjamaali ja HUOM! maalin tarvitsee olla pohjamaali!, joten ne mastonin normaalit harmaat ja muut sprayt voi tässä kohtaa unohtaa. KÄYTÄ AINA POHJAMAALIA!!!

Miksi pohjamaalata?

Pohjamaalista on käyty ja käydään edelleen kädenvääntöä sen hyödyistä, mutta jotta voisit itse ottaa asiaan kantaa sinun tarvitsee ymmärtää mitä varten pohjamaalia yleensä käytetään. Kuten aikaisemmin kerroin pohjamaalin tärkein tehtävä on toimia tartuntapintana varsinaiselle maalille. Pohjamaali antaa hahmoillesi myös "lievän" suojan iskuilta ja muilta kolhuilta, MUTTA! tämä ei tee siitä rikkoutumatonta, vaikka hahmosi olisikin pohjamaalattu, siitä silti lähtee maali iskun saatuaan, joka muistuttaa normaalia kulumista. Pohjamaalamattomasta hahmosta yleensä iskun saatuaan alkaa lohkeillaa maalia pois ja on lähes mahdoton paikkamaalata enään.

tällästä tällä kertaa...

-Ville


1 kommentti:

  1. En unohtanut Mastonin normaaleja spraymaaleja, kun et kertonut syytä miksi niin pitäisi tehdä.

    VastaaPoista